Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Rurouni Kenshin (Samurai X)





Λίγα λόγια για την σειρά 

Ο Himura Kenshin δεινός ξιφομάχος, θλιμμένος από τις αμέτρητες ζωές που πήρε κατά το παρελθόν, αγωνίζεται τώρα, για να προστατεύσει όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι εποχές, όμως, έχουν αλλάξει στην Ιαπωνία και το φεουδαρχικό σύστημα έχει αντικατασταθεί από τη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να δυτικοποιήσει και να εκσυγχρονίσει την ιαπωνική κοινωνία (περίοδος κατά την οποία κυβέρνησε ο αυτοκράτορας Mutsuhito – γνωστός μετά θάνατον με το όνομα Meiji, που σημαίνει Πεφωτισμένη Βασιλεία – 1868-1912).
Τοποθετημένο στην Ιαπωνία στα τέλη του 19ου αιώνα, ο RUROUNI KENSHIN ζωντανεύει αυτή την αξιοπρόσεκτη περίοδο ιαπωνικής ιστορίας. Η Παλινόρθωση Meiji έχει ολοκληρωθεί και το φεουδαρχικό σύστημα που χώριζε τις τάξεις έχει πια εξαφανιστεί. Διά νόμου, οι σαμουράι πρέπει να παραδώσουν τα σπαθιά τους – σύμβολο της παραδοσιακής τους δύναμης – αλλά κάποιοι ακόμα αντιστέκονται στους καιρούς που αλλάζουν. Ο Himura Kenshin, που κάποτε ήταν ένας αδίστακτος εκτελεστής (ή hitokiri), τώρα αγωνίζεται να προστατεύσει όσους έχουν ανάγκη.

O δημιουργός του Rurouni Kenshin, Nobuhiro Watsuki

Ο Nobuhiro Watsuki κέρδισε ένα τιμητικό βραβείο αναφοράς στο “Weekly Shonen Jump”, το;New Manga Hop step Award; με το έργο του Podomakku. Αργότερα, καθώς δούλευε ως βοηθός, παρουσίασε δουλειές όπως το “Sengoku No Mikazuki” (Ημισέλινος στα Εμπόλεμα Κράτη) και “Rurouni-Meiji Kenkaku Romantan” (Η Ρομαντική Ιστορία του Ξιφομάχου της Εποχής Meiji). Η σειρά “Rurouni Kenshin” ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε το 1999. Είναι επίσης ο δημιουργός του “Buso Renkin”.

Το anime: Rurouni Kenshin (Samurai X)



To anime αποτελείται από 94 επεισόδια (TV Series) και 6 OVA (Original Video Animation). Είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο anime που έχω δει, με ένα σενάριο όχι τόσο εξωπραγματικό, σε μία αληθινή εποχή, με καταπληκτικούς χαρακτήρες! Αυτό το anime νομίζω είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει anime τα οποίο να συνδυάζει τέλεια και με τον καλύτερο τρόπο το δράμα, την δράση, την κωμωδία και φυσικά τα ιστορικά γεγονότα τα οποία υπάρχουν άπλετα στο anime και συμπληρώνουν την όλη καταπληκτική του εικόνα!

Το Rurouni Kenshin (Samurai X) είναι από τα λίγα anime τα οποία όχι μόνο σου γεμίζουν την ώρα ευχάριστα αλλά σου μαθαίνουν και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την τότε Ιαπωνία, καθώς περιέχει πολλές πληροφορίες για πολεμικές τέχνες, οπλισμό, φαγητό και σου εξηγεί αρκετά πράγματα για την κουλτούρα της! Ένα παράδειγμα που θυμάμαι ακόμα είναι που εξηγούσε γιατί υπάρχουν 3 διαφορετικά μήκη katana, πως ονομάζεται η καθεμία, τα υπέρ τα κατά τους και που χρησιμεύει η καθεμία, οι οποίες πληροφορίες μου κίνησαν το ενδιαφέρον και αφού έψαξα διαπίστωσα ότι είναι πέρα για πέρα αληθινές, άρα δεν μιλάμε για απλά ένα ακόμα anime. Προσωπικά το Rurouni Kenshin (Samurai X) είναι ακόμα και μετά από πολλά χρόνια το καλύτερο μου anime και νομίζω ότι δύσκολα θα βρεθεί άξιος αντίπαλος του να το εκθρονίσει από την κορυφή...

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι τέλειο σ' αυτή τη ζωή θα πρέπει να βάλω και στα κατά του anime το ότι στα τελευταία επεισόδια κάνει μία αισθητή κοιλιά σεναριακά αλλά όχι κάτι τρομερό, εμένα προσωπικά δεν με χάλασε, γιατί αποζημιώθηκα από το τέλος του.

Τα OVA αποτελούνται από τα: Trust and Betrayal (4 OVA) και Reflection (2 ΟVA). To Trust and Betrayal πρόκειται για τον πρόλογο του tv series, στον οποίο ο νεαρός Shinta σώζεται από τον Hiko Seijuro ο οποίος του δίνει το όνομα Kenshin και τον διδάσκει το Hiten Mitsurugi Style, την ανώτατη τεχνική τραβήγματος του σπαθιού. Αισθητά διαφορετικό σχέδιο από την σειρά, ατμοσφαιρική μουσική και ένα αρκετά πιο αυστηρό σενάριο βασισμένο στο δράμα και την αγάπη. Το Reflection είναι ένα όχι και τόσο γνωστό OVA το οποίο συνεχίζει την ιστορία μερικά χρόνια μετά από εκεί που τελειώνει το tv series. Δεν θέλω να πω κάτι πάνω σ' αυτό, γιατί το θεωρώ spoiler για το tv series!

Ανεπιφύλακτα ένα anime που δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή κανενός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου