ΝARUTO

NARUTO

Είδος Shōnen, Δράση, Κωμωδία, Δράμα, Φαντασία
Manga Naruto
Σχεδιαστής Kishimoto Masashi
Εκδότης Jump Comics
Δημοσιεύεται στο Shonen Jump
Έκδοση Νοέμβριος 1999 – Συνεχίζεται
Αριθμός Κεφαλαίων 574 Κεφάλαια
Anime Naruto
Σκηνοθέτης Date Hayato
Στούντιο Studio Pierrot
Τηλ. Δίκτυο Animax, TV Tokyo
Μετάδοση Οκτώβριος 2002 – Συνεχίζεται
Αριθμός Επεισοδίων Α’ Μέρος: 220 Επεισόδια
Β’ Μέρος: 249 Επεισόδια

YΠΟΘΕΣΗ

Η ιστορία τοποθετείται σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί συνδυασμό παραδοσιακής Ιαπωνίας και του σύγχρονου δικού μας, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις της εκάστοτε χώρας είναι οι νίντζα. Η πλοκή επικεντρώνεται σε ένα από τα κρυμμένα χωριά όπου αυτοί κατοικούν, στο Konoha, η αλλιώς χωριό κρυμμένο στα φύλλα. Εκεί κατοικεί ένα υπερδραστήριο παιδί, ο Uzumaki Naruto, μέσα στον οποίο εγκλείστηκε λίγο μετά τη γέννηση του, ένας δαίμονας – αλεπού με εννιά ουρές, ο οποίος είχε επιτεθεί εκείνη ακριβώς την εποχή στο χωριό. Ο Naruto, ορφανός και μόνος στον κόσμο, αντιμετωπίστηκε αμέσως σαν το ίδιο το τέρας κι όχι σαν δοχείο του. Σαν αποτέλεσμα δέχτηκε περιφρόνηση και μίσος, χωρίς να γνωρίζει το γιατί, κατάσταση που χειροτέρευε εξαιτίας των φτωχών ικανοτήτων του στην τέχνη του νίντζα. Σαν αντίδραση και σαν άμυνα ταυτόχρονα, ο Naruto έγινε αδιόρθωτος φαρσέρ, σπέρνοντας το χάος με τα καμώματά του, ενώ παράλληλα πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει ο σπουδαιότερος αρχηγός του χωριού του (Hokage) που θα υπάρξει ποτέ και εργάζεται πάντα σκληρά για αυτό, άλλοτε με κωμικές κι άλλοτε με αναπάντεχες για αυτόν και τους γύρω του συνέπειες. Όπλα του η επιμονή, η εργατικότητα, η μερικές φορές άμετρη αυτοπεποίθησή του και η απίστευτη έμφυτη ικανότητά του να εμπνέει τους γύρω του να νικήσουν τα εσωτερικά τους σκοτάδια και να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η ιστορία ξεκινά με τον Naruto 12 χρονών, να αποφοιτεί από την Ακαδημία των νίντζα (κάτι σαν δημοτικό σχολείο πριν τα παιδιά ονομαστούν επίσημα νίντζα) και την ένταξή του στην «Ομάδα 7». Η τελευταία αποτελείται από τον εκπαιδευτή του και καταξιωμένο νίντζα Hatake Kakashi, την Haruno Sakura με την οποία ο Naruto είναι αθεράπευτα, αλλά και μάταια ερωτευμένος, και τέλος από τον Uchiha Sasuke. Η σχέση των δύο αγοριών είναι ένας από τους κύριους θεματικούς άξονες της ιστορίας και τελικά αποβαίνει καθοριστική για τη μοίρα τους.
Παράλληλα με την ιστορία της «Ομάδας 7», την ιστορία συμπληρώνει ένα αξιοζήλευτα ποικιλοπρόσωπο και πολύχρωμο καστ συμπρωταγωνιστών, των οποίων οι ιστορίες αναλύονται λεπτομερώς και πλέκονται όμορφα σε ένα σφιχτοδεμένο σύνολο. Τα ονόματά τους καθώς και άλλα στοιχεία του κόσμου τους είναι συχνά εμπνευσμένα από την Ιαπωνική μυθολογία και παράδοση. Η σειρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των χαρακτήρων, του ψυχολογικού προφίλ τους, στα κίνητρα πίσω από τις πράξεις τους. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Συχνά και οι ίδιοι οι «σκοτεινοί χαρακτήρες» της σειράς, κάνουν τις απεχθείς τους πράξεις εμπνεόμενοι από ιδανικά όπως η πίστη και η ευγνωμοσύνη ή ακόμη και σαν αντίδραση προς το κακό που τους προσέφερε η ίδια η κοινωνία, πράγματα που τους προσδίδουν βάθος, απομακρύνοντας τους από την παγίδα της καρικατούρας.
Γενικότερα, η ιστορία ακροβατεί ανάμεσα στην ιδιαίτερα πετυχημένη κωμωδία και στο δράμα, ακολουθούμενα από καταιγιστικές σκηνές δράσης. Στα προτερήματά της είναι μια εξαιρετική σκηνοθεσία, οπτικά τρικ που εντείνουν το συναίσθημα της κάθε σκηνής, και όσον αφορά ειδικά το anime, ένα soundtrack εναρμονισμένο άριστα με την κάθε σκηνή.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1


http://www.narutoget.com/watch/365-naruto-episode-1-english-subbed/

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2


http://www.narutoget.com/watch/366-naruto-episode-2-english-subbed/

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3


http://www.narutoget.com/watch/367-naruto-episode-3-english-subbed/

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4


http://www.narutoget.com/watch/368-naruto-episode-4-english-subbed/

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5


http://www.narutoget.com/watch/369-naruto-episode-5-english-subbed/

1 σχόλιο: